مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

وسواس تقارن از آن دسته اختلالاتي است كه در فيلم‌ها نيز مورد توجه قرار گرفته است. وسواس‌ تقارن شايد از دور عجيب و حتي جالب به نظر برسد، اما مانند ساير انواع وسواس‌ها براي بيمار و اطرافيان او مشكلات زيادي را ايجاد مي‌كند. از آنجا كه وسواس‌ها نمود بيروني اضطراب و تنش‌هاي دروني هستند. كه تلاش دارند با افكار و اعمالي مانند تقارن بيرون بيايند. لازم است براي درمان و بروز سالم هيجانات و احساسات از كمك تخصصي روانشناسان و درمانگران حوزه سلامت استفاده كنيد. در ادامه در رابطه با نشانه‌ها، علل و درمان وسواس تقارن توضيح داده‌ايم. براي دريافت مشاوره وسواس فكري كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : بيماري وسواس

منبع: وسواس تقارن | علائم ، علل و راه درمان وسواس قرينه با جديدترين روش ها

آشنايي با ريشه اصلي وسواس تقارن

وسواس فكري- عملي يكي از اختلالات روانشناختي به نسبت شايع است. پيشتر به عنوان يك اختلال اضطرابي در نظر گرفته مي‌شد. اما به دليل اهميت اين اختلال و مشكلات مربوط به آن در آخرين ويراست راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات روان پزشكي يك طبقه تشخيصي جداگانه به وسواس و اختلالات مرتبط با آن اختصاص يافته است. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

در وسواس فكري – عملي فرد دست خوش افكار، تمايلات، تكانه ها يا تصاوير ذهني آزاردهنده و مزاحمي مي‌شود. كه در او اضطراب و تنش زيادي را بر مي‌انگيزند. در پي تجربه اين تنش مبتلايان به وسواس اغلب تلاش مي‌كنند از طريق انجام يكسري اعمال اضطراب‌هاي خود را خنثي نمايند. به اين اعمال وسواس عملي گفته مي‌شود. براي مثال فردي كه دائما با مسائلي نظير آلودگي و نجاست مشغوليت فكري دارد، تلاش مي‌كند از طريق شست و شوي افراطي بر نگراني‌هاي خود در اين زمينه غلبه نمايد.

وسواس‌تقارن نوعي وسواس‌فكري

امروزه پژوهشگران حوزه روانشناسي وسواس هاي فكري رايج در ميان عموم مردم را شناسايي كرده‌اند كه وسواس تقارن يكي از آن‌هاست. از جمله ديگر وسواس هاي فكري رايج بايد به وسواس پاكيزگي، وارسي و مشغوليت ذهني با مسائل ديني و مذهبي اشاره كرد.

نشانه هاي وسواس تقارن چيست؟

افرادي كه دچار وسواس تقارن هستند مشغوليت ذهني زيادي در مورد قرينه بودن اشياء دارند. آن‌ها شايد با مشاهده هرگونه بي‌نظمي در محيط پيرامون آشفته شوند. و تمايل داشته باشند كه همه چيز به طور قرينه در كنار يكديگر قرار بگيرد. البته تمايل به قرينگي تا حدودي در بيشتر ما وجود دارد كه امري طبيعي است. اين مسئله زماني به عنوان يك اختلال در نظرگرفته مي‌شود كه باعث افت عملكرد در جنبه‌هاي مختلف زندگي فرد شود. به طوري كه او زمان زيادي را صرف ايجاد تقارن در محيط كند يا پريشاني زيادي در پي نبود قرينگي تجربه نمايد. براي اشنايي بيشتر با علائم وسواس فكري كليك كنيد.

علائم اختصاصي وسواس تقارن

  • ترس از اينكه نامتقارن بودن اشياء موجب اتفاق ناگوار براي خود و عزيزانشان شود.
  • علاقه به تعادل راه رفتن
  • هنگام مواجهه با اشياء نامتقارن استرس مي‌گيرند.
  • در همه شرايط دغدغه نامتقارن بودن اشياء را دارند.
  • اين افراد از وسواس فكري عملي نيز رنج مي‌برند.
  • در چيدمان لباس، كمد و وسايل شخصي نيز حساسيت دارند.
  • از حضور در مكان ها و فضاهاي با اشكال هندسي خودداري مي‌كنند.
  • هنگام برداشتن وسايل توجه دارند كه از هر دو دست خود استفاده كنند.
  • وسواس در چيدمان ظروف براي صرف غذا
  • شك و ترديد در انجام كارها
  • به حافظه خود اعتماد ندارند
  • كارها را بارها تكرار مي‌كنند
  • ميل به خودكشي دارند

علل دچار شدن به وسواس تقارن

متخصصان دليل واحدي براي دچار شدن به وسواس مطرح نمي‌كنند. آن‌ها بر اين باورند كه اين مشكل در پي تعامل عوامل زيستي، ژنتيكي، محيطي و روان شناختي گوناگون با يكديگر پديد مي‌آيد. از جمله اين عوامل مي‌توان به داشتن سابقه وسواس يا هرگونه اختلال روان شناختي در خانواده، وجود تفاوت‌هايي در ساختار و شيمي مغز و تاكيد مفرط خانواده بر مفاهيمي نظير انضباط اشاره كرد.

  • طيق پژوهش‌ها. كساني كه داراي تيك عصبي هستند، بيشتر دچار به وسواس تقارن مي‌شوند.
  • مردان بيشتر از بانوان مبتلا به اختلال وسواس تقارن مي‌شوند.
  • اختلال در ترشح دوپامين خطر ابتلا به وسواس تقارن را افزايش مي‌دهد.
  • روش هاي تربيتي والدين يكي از عوامل ابتلا به وسواس تقارن است.

درمان وسواس تقارن

وسواس تقارن مشكل غيرقابل حلي نيست. اگر شما دائما از قرينه نبودن هرچيزي رنج مي‌كشيد. و مشغوليت ذهني زيادي با اين مسئله داريد، فقط بايد به يك روانشناس مراجعه نماييد. روانشناس با انجام مصاحبه باليني و با كمك برخي تست‌ها، نوع و شدت وسواس را در شما تشخيص مي‌دهد. همچنين به كمك روش‌هاي مختلف مثل تكنيك‌هاي شناختي رفتاري به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ريشه وسواس‌هاي خود را بيابيد و از طريق مواجه تدريجي با موضوعات آزاردهنده بر آن غلبه كنيد. براي آشنايي با روش هاي روان درماني كليك كنيد.

در صورتي كه شدت وسواس بسيار زياد باشد يا روان درماني به اندازه كافي در بهبودي تاثير نگذارد، استفاده از درمان‌هاي دارويي ضرورت مي‌يابد. از جمله داروهايي كه در اين زمينه تجويز مي‌شوند عبارتند از انواع قرص‌هاي ضداضطرابي و ضدافسردگي. با اين حال اين داروها حتما بايد زير نظر متخصص مصرف شوند. در نتيجه از استفاده سرخود به طور جد بپرهيزيد و پيش از هر اقدامي ابتدا با درمانگر خود مشورت نماييد. براي آشنايي با بهترين روش هاي درمان وسواس فكري كليك كنيد.

كلام آخر

مطالعه اين مقاله شما را با علائم، علل و درمان وسواس تقارن آشنا كرده است. براي درمان وسواس تقارن از روان درماني و دارو درماني در موارد بسيار شديد استفاده مي‌كنند. متخصصان روانشناسي با بررسي ريشه هاي وسواس تقارن به صورت كامل در حل اين مساله به شما كمك مي‌كنند.

مركز مشاوره ذهن نو خدمات حضوري و تلفني ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس تقارن در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا تمايل به قرينه بودن اشياء نوعي اختلال است؟

تمايل به قرينه بودن اشياء به خودي خود نوعي اختلال نيست. اما در صورتي كه منجر به مشغوليت فكري زيادي براي فرد شود، تنش يا اضطراب قابل توجهي را فراهم كند و يا رفتارهاي وسواسي اخلال گري را در فرد ايجاد نمايد. كه به عنوان يك اختلال وسواسي در نظر گرفته مي شود.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: وسواس تقارن | علائم ، علل و راه درمان وسواس قرينه با جديدترين روش ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/4  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

وسواس تقارن از آن دست اختلالاتي است كه در فيلم‌ها نيز مورد توجه قرار گرفته است. وسواس‌تقارن شايد از دور عجيب و حتي جالب به نظر برسد، اما مانند ساير انواع وسواس‌ها براي بيمار و اطرافيان او مشكلات زيادي را ايجاد مي‌كند. از آنجا كه وسواس‌ها نمود بيروني اضطراب و تنش‌هاي دروني هستند كه تلاش دارند با افكار و اعمالي مانند تقارن بيرون بيايند، لازم است براي درمان و بروز سالم هيجانات و احساسات از كمك تخصصي روانشناسان و درمانگران حوزه سلامت استفاده كنيد. براي دريافت مشاوره وسواس فكري كليك كنيد.

 

 منبع :  وسواس تقارن

 

 

 

 آشنايي با ريشه اصلي وسواس تقارن

وسواس فكري- عملي يكي از اختلالات روانشناختي به نسبت شايع است كه پيشتر به عنوان يك اختلال اضطرابي در نظر گرفته مي‌شد. اما به دليل اهميت اين اختلال و مشكلات مربوط به آن در آخرين ويراست راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات روان پزشكي يك طبقه تشخيصي جداگانه به وسواس و اختلالات مرتبط با آن اختصاص يافته است. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

در وسواس فكري – عملي فرد دست خوش افكار، تمايلات، تكانه ها يا تصاوير ذهني آزاردهنده و مزاحمي مي‌شود كه در او اضطراب و تنش زيادي را بر مي‌انگيزند. در پي تجربه اين تنش مبتلايان به وسواس اغلب تلاش مي‌كنند از طريق انجام يكسري اعمال اضطراب‌هاي خود را خنثي نمايند. به اين اعمال وسواس عملي گفته مي‌شود. براي مثال فردي كه دائما با مسائلي نظير آلودگي و نجاست مشغوليت فكري دارد، تلاش مي‌كند از طريق شست و شوي افراطي بر نگراني‌هاي خود در اين زمينه غلبه نمايد.

وسواس‌تقارن نوعي وسواس‌فكري

امروزه پژوهشگران حوزه روانشناسي وسواس هاي فكري رايج در ميان عموم مردم را شناسايي كرده‌اند كه وسواس تقارن يكي از آن‌هاست. از جمله ديگر وسواس هاي فكري رايج بايد به وسواس پاكيزگي، وارسي و مشغوليت ذهني با مسائل ديني و مذهبي اشاره كرد.

وسواس تقارن چيست؟

افرادي كه دچار وسواس تقارن هستند مشغوليت ذهني زيادي در مورد قرينه بودن اشياء دارند. آن‌ها ممكن است با ديدن هرگونه بي‌نظمي در محيط پيراموني آشفته شوند و تمايل داشته باشند كه همه چيز به طور قرينه در كنار يكديگر قرار بگيرد. البته تمايل به قرينگي تا حدودي در بيشتر ما وجود دارد كه امري طبيعي است، اين مسئله زماني به عنوان يك اختلال در نظر گرفته مي شود كه باعث افت عملكرد در جنبه‌هاي مختلف زندگي فرد شود. به طوري كه او زمان زيادي را صرف ايجاد تقارن در محيط كند يا پريشاني زيادي در پي نبود قرينگي تجربه نمايد.

علل دچار شدن به وسواس تقارن

متخصصان دليل واحدي براي دچار شدن به وسواس مطرح نمي‌كنند. آن‌ها بر اين باورند كه اين مشكل در پي تعامل عوامل زيستي، ژنتيكي، محيطي و روان شناختي گوناگون با يكديگر پديد مي‌آيد. از جمله اين عوامل مي‌توان به داشتن سابقه وسواس يا هرگونه اختلال روان شناختي در خانواده، وجود تفاوت‌هايي در ساختار و شيمي مغز و تاكيد مفرط خانواده بر مفاهيمي نظير انضباط اشاره كرد.

 درمان وسواس تقارن

وسواس تقارن مشكل غيرقابل حلي نيست. اگر شما دائما از قرينه نبودن هرچيزي رنج مي‌كشيد و مشغوليت ذهني زيادي با اين مسئله داريد، فقط بايد به يك روانشناس مراجعه نماييد. روانشناس با انجام مصاحبه باليني و كمك گرفتن از برخي تست‌ها، نوع و شدت وسواس را در شما تشخيص مي‌دهد. همچنين به كمك روش‌هاي مختلف مثل تكنيك‌هاي شناختي رفتاري به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ريشه وسواس‌هاي خود را بيابيد و از طريق مواجه تدريجي با موضوعات آزاردهنده بر آن غلبه كنيد. براي آشنايي با روش هاي روان درماني كليك كنيد.

در صورتي كه شدت وسواس بسيار زياد باشد يا روان درماني به اندازه كافي در بهبودي تاثير نگذارد، استفاده از درمان‌هاي دارويي ضرورت مي‌يابد. از جمله داروهايي كه در اين زمينه تجويز مي‌شوند عبارتند از انواع قرص‌هاي ضداضطرابي و ضدافسردگي. با اين حال اين داروها حتما بايد زير نظر متخصص مصرف شوند. در نتيجه از استفاده سرخود به طور جد بپرهيزيد و پيش از هر اقدامي ابتدا با درمانگر خود مشورت نماييد. براي آشنايي با بهترين روش هاي درمان وسواس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و وسواس مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تمايل به قرينه بودن اشياء نوعي اختلال است؟

تمايل به قرينه بودن اشياء به خودي خود نوعي اختلال نيست اما در صورتي كه منجر به مشغوليت فكري زيادي براي فرد شود، تنش يا اضطراب قابل توجهي را فراهم كند و يا رفتارهاي وسواسي اخلال گري را در فرد ايجاد نمايد به عنوان يك اختلال وسواسي در نظر گرفته مي شود.

 

 منبع :  وسواس تقارن

 



:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/22  ] [ ۱۳ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب